Aktuelno

Zlatne ruke Potkozarja 2024

Prijedor

Na 17. etno izložbi Zlatne ruke Potkozarja, učešće je uzelo 26 izlagača.

pre dva meseca

TOG Prijedor

TOG Prijedor

zlatne ruke potkozarja

foto: TOG Prijedor

Da očuvanje tradicije igra ključnu ulogu u životu svakog naroda potvrđuje i 17. etno izložba "Zlatne ruke Potkozarja", manifestacija koja okuplja stvaraoce narodnih rukotvorina i sve one koji rade na očuvanju tradicije i kulture naroda Potkozarja. Cilj je da posetiocima predstavi domaće rukotvorine čija se izrada prenosi sa kolena na koleno već generacijama.

Učešće je uzelo 26 izlagača, udruženja i pojedinaca koji se bave očuvanjem tradicije, kulture i običaja, kao i stvaraoce narodnih rukotvorina, članove kulturno-umetničkih društava, udruženja žena, etnoradionica i drugih organizacija koja zajedničkim nastupom predstavljaju autentičnost regije kroz umjetnost, običaje, stare zanate, etno dizajn, znanje i umeće.

Etno izložba je izložbeno-prodajnog karaktera, pa su posetioci mogli da kupe i unikatne predmete, ali i da glasaju za najbolje uređen štand.

Najlepše uređeni štandovi na osnovu glasova posetilaca su:

1. mesto - Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor
2. mesto - KUD "Brojanica" Prijedor
3. mesto - Udruženje žena"Donja Puharska"

Dodeljena su i specijalna priznanja organizatora:

Regionalnom udruženju distrofičara Prijedor za doprinos promociji rada Udruženja i samoukom slikaru Draganu Stuparu kao najstarijem učesniku.

Svi posetioci su mogli uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu.

Prijavite se na newsletter

Ako želite da na Vaš e-mail dobijate obaveštenja o manifestacijama, unesite adresu i mi ćemo Vam periodično slati najave događaja i ostale aktuelnosti. Vaša adresa je sigurna i neće biti deljena.

Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje
Pošaljite nam poruku.

Poruka je poslata.