Manifestacija je nastala 2007. godine sa ciljem da promoviše čarolije azbukovačke kuhinje neprikosnovenih domaćica.
TOO Ljubovija organizator je manifestacije "Gastro festival Ljubovija", koja če se održati u subotu, 10. maja i koja obuhvata takmičenje u pripremi riblje čorbe, gulaša, kačamaka i tradicionalne kuhinje starih srpskih jela.
Program manifestacije obogatiće Srpski viteški red SVIBOR, prva i najstarija organizacija očuvanja srpske viteške kulture i borilačkih veština koji će prirediti istorijsko, turistički i kulinarski spektakl zajedno sa Sašom Mišićem (Paklena kuhinja). Takođe, u okviru manifestacije održaće se Iron Ultra Trail, jedinstvena trka, na čelu sa čuvenim Jovicom Spajićem i West Serbia Trails timom, koja se prvi put dešava u našoj zemlji, a Ljubovija ima privilegiju da bude domaćin.
Ovogodišnji slogan manifestacije je "Jedi zdravo i živi dobro".
Program
Subota, 10. maj
12:00 Otvaranje 12:10 Nastup dece iz PU Poletarac, Ljubovija 12:25 Nastup KUD Azbukovica, Ljubovija 12:45-15:00 Priprema uštipaka za sve posetioce, OŠ Petar Vragolić i SŠ Vuk Karadžić 12:00-18:00 SVIBOR vitezovi i Saša Mišić 18:00 Proglašenje pobednika Iron ultra trail trke 12:00-19:00 Izložba fića 13:00-20:00 DJ Bell
Takmičarski deo
12:00-16:00 Pripremne radnje za takmičarske discipline priprema riblje čorbe i gulaša 14:00-15:00 Takmičenje u pripremi kačamaka 12:00-15:00 Postavka tradicionalne kuhinje starih srpskih jela 15:00-15:30 Ocenjivanje kačamaka i postavki tradicionalne kuhinje starih srpskih jela 16:00-17:00 Ocenjivanje takmičarskih disciplina pripreme riblje čorbe i gulaša 17:00 Proglašenje pobednika
Oblast na zapadu Srbije, oivičena Savom i Drinom. Plodno zemljište, zdrava hrana, lekovita voda, istorijske znamenitosti više su nego dovoljni činioci za razvijen turizam regije.
Ako želite da na Vaš e-mail dobijate obaveštenja o manifestacijama, unesite adresu i mi ćemo Vam periodično slati najave događaja i ostale aktuelnosti. Vaša adresa je sigurna i neće biti deljena.
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje Pošaljite nam poruku.